Μπλόκο σε πλειστηριασμούς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Μπλόκο σε πλειστηριασμούς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ενταση επικράτησε για μία ακόμη Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα και απαίτησαν να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός, με αποτέλεσμα να φύγουν οι δικαστές από την έδρα. Παρών εκεί ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τα «κοράκια'» που είδατε εδώ, δεν υπάρχουν μόνο στα Ειρηνοδικεία. Τα «κοράκια'» των Ειρηνοδικείων τα καλύπτουν και τα στηρίζουν τα πολιτικά «κοράκια». Αυτά τα πολιτικά μνημονιακά «κοράκια» κυβερνούν, δυστυχώς, κοντά επτά χρόνια της χώρα. Γρήγορα, όμως, θα ανατραπούν!».

Παράλληλα, μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» διέκοψαν τους προγραμματισμένους για σήμερα το απόγευμα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή διαμαρτυρία είχε, μεταξύ άλλων, ως αίτημα τη ματαίωση του πλειστηριασμού ενός διαμερίσματος, ιδιοκτησίας πολυμελούς οικογένειας, με πατέρα και γιο με επιβαρυμένη υγεία, το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό για τέταρτη φορά σήμερα από τις αρχές του χρόνου για οφειλές προς τράπεζα, αλλά για αυτό το ακίνητο δεν εμφανίστηκε συμβολαιογράφος.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους συμβολαιογράφους που ήρθαν στο Ειρηνοδικείο, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια από τα συλλογικά τους όργανα λόγω της αποχής του κλάδου, να αποχωρήσουν από την αίθουσα χωρίς να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, η οποία διακόπηκε για όλες τις περιπτώσεις. Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν αγροτεμάχια για οφειλές προς τράπεζα και ένα εξ αυτών οφειλές μεταξύ ιδιωτών. Ταυτόχρονα, αποτράπηκε ένας πλειστηριασμός σε διπλανή αίθουσα για ιδιωτική διαφορά.

Οι διαδηλωτές έκαναν νωρίτερα πορεία ξεκινώντας από το υποκατάστημα της οδού Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αμύνης, διέσχισαν την οδό Τσιμισκή και έφτασαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου επικράτησε ένταση όταν προσπάθησαν να κολλήσουν αφίσες και να αναρτήσουν ένα πανό, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μετά τη συγκέντρωση στα δικαστήρια και τη ματαίωση των πλειστηριασμών οι διαδηλωτές έκαναν πορεία, με κατάληξη το υποκατάστημα της Alpha Bank στην Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s