Καταρρίπτεται:»Έρευνα της NASA προβλέπει κατάρρευση του πολιτισμού εκτός εάν υπάρξει «δραματική μείωση του πληθυσμού»»


Άλλη μία συνωμοσιολογικού περιεχομένου είδηση κυκλοφορεί και έχει να κάνει με την περιβόητη μείωση του πληθυσμού με τίτλο…

Έρευνα της NASA προβλέπει κατάρρευση του πολιτισμού εκτός εάν υπάρξει «δραματική μείωση του πληθυσμού»

Ας δούμε μερικούς από τους ισχυρισμούς του άρθρου…..

Μια νέα μελέτη που χρηματοδοτείται από το εργαστήριο ‘Goddard Space Flight Center’ της NASA, προβλέπει την κατάρρευση της κοινωνίας παρόμοια με την προειδοποίηση που είχε κάνει ο Δρ Paul Ehrlich στο βιβλίο του από την δεκαετία του ’60 “The Population Bomb” («Η Πληθυσμιακή Βόμβα»), που έλεγε ότι μέσα σε μια δεκαετία ο πολιτισμός μας θα καταρρεύσει από τον υπερπληθυσμό και την παγκόσμια πείνα.
Την μελέτη πρώτη έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδαGuardian, για την οποία ο περιβαλλοντολογικός συγγραφέαςNafeez Ahmed και διευθυντής του ‘Institute for Policy Research & Development’, λέει ότι είναι ένα «πολύ αξιόπιστο κάλεσμα αφύπνισης», αλλά σημείωσε ότι «η μελέτη είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητική».
Ο κοινωνικός επιστήμονας και υπέρμαχος της ζωής (κατά των αμβλώσεων) Steven Mosher, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερεύνης Πληθυσμού (PRI), ωστόσο, επέκρινε έντονα τόσο τη μέθοδο όσο και την πηγή της μελέτης. «Θα πρέπει να διαβάζεται όχι ως επιστήμη, αλλά ως επιστημονική φαντασία», είπε στοLifeSiteNews.

Η μελέτη χρησιμοποιεί μαθηματικό μοντέλο για την υποβολή του πληθυσμού της γης σε δύο κατηγορίες, τους Ελίτ (πλούσιοι) και τους Commoners δηλ. κοινούς (φτωχούς). Χρησιμοποιώντας πέντε παράγοντες κινδύνου στην εξίσωση – πληθυσμός, κλίμα, νερό, γεωργία και ενέργεια – αναφέρει η μελέτη, ότι οι ελίτ θα καταναλώνουν πάρα πολύ από τα πάντα, οδηγώντας σε «πείνα τους Commoners κάτι που τελικά θα προκαλέσει την κατάρρευση της κοινωνίας».
Η μελέτη υπό την αιγίδα της NASA, με τίτλο “Human and Nature Dynamics (HANDY): Modeling Inequality and Use of Resources in the Collapse or Sustainability of Societies,” έχει γίνει δεκτή γιαδημοσίευση στο περιοδικό Ecological Economics.

Νομίζω ότι φτάνουν αυτά για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται,πάντως από ότι βλέπουμε ο συγγραφέας του βιβλίου “The Population Bomb” («Η Πληθυσμιακή Βόμβα») που τη δεκαετία του ’60 έγραφε πως ο πληθυσμός μέσα σε 10 χρόνια θα έχει μειωθεί δραματικά απέτυχε οικτρά στις προβλέψεις του.

Πάμε τώρα στο σήμερα και τη μελέτη που θέλει τη NASA να μιλάει για μείωση του πληθυσμού ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση του πολιτισμού.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA υπάρχει η απάντηση για την εν λόγο μελέτη και εξηγεί πως πρόκειται για λανθασμένες αναφορές των μέσω ενημέρωσης καθώς η μελέτη αυτή δεν υπογράφεται ούτε υιοθετείται από τη NASA.Είναι μία ανεξάρτητη ακαδημαϊκή εργασία σχετικά με το πληθυσμό και τις κοινωνικές επιπτώσεις που έλαβε χώρα στο Goddard Space Flight Center χρησιμοποιώντας αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις ανεξάρτητες εργασίες ή έρευνες τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα ανήκουν στους ερευνητές και σε καμία περίπτωση η NASA δεν εγκρίνει τα συμπεράσματα τους.

Δείτε λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα της NASA.
http://www.nasa.gov/press/2014/march/nasa-statement-on-sustainability-study/#.U0OSWah_vaY

Εν κατακλείδι δεν πρόκειται για έρευνα της NASA αλλά για μία ανεξάρτητη έρευνα την οποία η NASA δεν ασπάζεται και λανθασμένα διαδίδεται σαν επίσημη έρευνα της NASA.

πηγη

One thought on “Καταρρίπτεται:»Έρευνα της NASA προβλέπει κατάρρευση του πολιτισμού εκτός εάν υπάρξει «δραματική μείωση του πληθυσμού»»”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s